субота, 8. јануар 2011.

Program za čiščenje kompjutera - CCleanerCCleaner - je najpopularaniji program čiji je glavni zadatak očistiti kompjuter akumuliranih otpadaka.


ČIŠČENJE DATOTEKA 
Svakodnevnim radom  na Internetu “skupljaju” se velike količine nepotrebnih datoteka (podataka). CCleaner omogućava potpuno deinstalaciju programa, uključujući sve mape na kompjuteru i stavke registra. Kao rezultat toga, možete biti sigurni da nema nikakvih pogrešaka ili sukoba na stroju zbog preostalih datoteka.

Najpre morate skenirati sistem pokrenuvši  program, a zatim morate kliknuti na gumb "Analiza" . Program će započeti postupak skeniranja, što će potrajati neko vreme. Imajte na umu da u trenutku analize svi preglednici  moraju biti zatvoreni. Ako nemate mogućnost zatvaranja preglednika ili ga momentalno ne želite očistiti, negativno odgovorite na pitanje hoćete li zatvoriti preglednik ili ne koje će se pojaviti u posebnom prozoru.

Nakon završetka analize možete početi s čišćenjem klikom na gumb "Čišćenje" u donjem desnom uglu ( Run Cleaner )ČIŠČENJE REGISTRA


Čišćenje registra omogućuje proveru registra greški  i njihovo uklanjanje. Pre ispravljanja pogrešaka od vas će se tražiti da napravite sigurnosnu kopiju tako da se u slučaju problema lako vratite u izvorno stanje. Kopiju možete i ne morate napraviti.

Proces započinje takođe skeniranjem registra, i pokazivanjem problema. Morate ih ukloniti klikom na desni gumb "Popravi"

                             CViše o registru : Windows regisrti

ALATI U trećem odeljku CCleanera na prvom mestu nalaze se svi programi koje ste downloadovali i preko ovog dela moguće je izvršiti ihovu deinstalaciju ne ideći, klasično, na kontrolnu tablu.Pod drugom stavkom "Alata"   dobijate spisak programa koji se nalaze u pokretanju sistema Windows i, ako je potrebno,  uklonite ih da bi povećali brzinu pokretanja operacijskog sistema. Da biste uklonili program, odaberite ga klikom, a zatim kliknite gumb "Deinstaliraj" . Na isti način možete  uklonite sve nepotrebne programe.


Pod četvrtom su duple datoteke koje ne samo da zauzimaju prostor na tvrdom disku, već također možgu uzrokovati neispravan rad kompjutera zbog međusobnih sukoba. Da biste počeli brisati duplikate, i ako su, kao rezultat skeniranja, pronađeni duplikati, označite datoteke koje želite izbrisati, a zatim kliknite gumb "Izbriši odabrano" .

I na kraju CCleaner možete skinuti sa original stranice  Piriform

                                                       

Na stranici će se pojaviti prozor sa nekoliko mogućnosti od kojih je prva besplatna verzija.

Нема коментара:

Постави коментар